איך להימנע מכינוס נכסים? 6 טיפים יישומיים

כינוס נכסים הוא דבר שרוב העסקים והאנשים היו רוצים להימנע ממנו מכיוון שהוא עלול להוביל לפגיעה כספית ומוניטין משמעותית. במאמר זה, נדון בצעדים שאנשים וארגונים יכולים לנקוט כדי להימנע מכינוס נכסים.

ניהול כינוס נכסים

מה זה כינוס נכסים?

כינוס נכסים הוא הליך משפטי שבו ממונה צד שלישי נטול פניות כדי לקחת את השליטה ולנהל את נכסי החברה ואת ענייניה הכספיים. זה קורה לעתים קרובות כאשר אדם או ארגון אינם מסוגלים לשלם חובות או לעמוד בהתחייבויות פיננסיות.

1. זיהוי מוקדם של בעיות פיננסיות

הצעד הראשון להימנעות מכינוס נכסים הוא זיהוי בעיות פיננסיות בשלב מוקדם. אם אתה מתקשה לשלם חשבונות או לעמוד בהתחייבויות פיננסיות, חיוני לטפל בבעיה בהקדם האפשרי לפני שהיא תדרדר לכונס נכסים. נתח את מצבה הפיננסי של החברה באופן קבוע והשתמש ביחסים פיננסיים כמו יחסי נזילות, יחסי רווחיות ויחסי פירעון כדי להישאר מודע וכדי לקבל סקירה כללית על המצב הפיננסי של החברה שלך.

2. לפתח תוכנית פיננסית

תוכנית פיננסית מעוצבת היטב שמתעדפת פעילויות מניבות הכנסה ומפחיתה הוצאות יכולה למנוע בעיות תזרים שעלולות להוביל לחדלות פירעון. פתח ובדוק באופן קבוע את התוכנית הפיננסית של החברה שלך כדי להבטיח שהיא מותאמת ליעדים העסקיים ולחשבונות שלך עבור כל אילוצים פיננסיים.

3. הפחת חובות

הפחתת החוב של החברה היא אסטרטגיה מצוינת להימנעות מכינוס נכסים. אם יש לך חוב גדול, עשה את ההסדרים הדרושים כדי לשלם אותו או לבנות מחדש את תכנית ההסדר של החוב. שקול איחוד הלוואות או ארגון מחדש של חובות כדי להפחית את ההתחייבויות החודשיות שלך.

הפחתת חובות
4. מעקב אחר תזרים מזומנים

ניהול תזרים מזומנים חשוב במיוחד כדי להימנע מכינוס נכסים. חובה לפקח על תזרים המזומנים של החברה באופן קבוע, לנתח הוצאות מול הכנסות ולבצע את ההתאמות הנדרשות באופן יזום. כמו כן, יש להגדיר עתודת מזומנים, כלומר סכום מזומן שנשמר בצד למקרי חירום או צרכים פיננסיים בלתי צפויים.

5. הימנע ממסחר יתר

מסחר יתר מתייחס לניהול עסקים מעבר ליכולת החברה. זה מתרחש כאשר חברה לוקחת על עצמה יותר מדי הזמנות או פרויקטים שאינה יכולה להשלים או לספק במסגרת הזמן שצוינה. מסחר יתר עלול להוביל לניהול תזרים מזומנים לקוי, נזילות מופחתת ובסופו של דבר לכינוס נכסים. הימנע ממסחר יתר על ידי ניהול יכולת הייצור, הכספים והמשאבים של החברה באופן אסטרטגי.

יציאה מחובות

6. חפשו סיוע מקצועי

ניהול עסק ומעקב אחרי הוצאות והכנסות עשוי להיות מורכב, על כן חשוב לפנות לסיוע מקצועי בשלב מוקדם אם אתה חושד שהחברה שלך בכיוון לא טוב. יועצים פיננסיים, מטפלים בחדלות פירעון וגם עו״ד לעסקאות מקרקעין יכולים לספק הדרכה לגבי ארגון מחדש של חובות, תכנון פיננסי ופתרונות שונים לניהול חובות.

אז התנהלו בחכמה ובעת הצורך פנו אל אנשי מקצוע.

עו"ד חן בוארון טרסיוק

עו"ד חן בוארון טרסיוק

המאמר נכתב באדיבות משרד עו״ד חן בוארון טרסיוק - המתמחה בייצוג משפטי של קונים ומוכרים בעסקאות מקרקעין, תוך זמינות גבוהה ויחס אישי ליצירת ודאות, ביטחון ושקט נפשי ללקוחות.

לקביעת שיחת ייעוץ

רוצה לשתף חבר\ה?

סמס לחבר\ה
שלח במייל
הדפס מאמר
מאמרים אחרונים
רוצה להישאר מעודכן?
הירשמו לניוזלטר שלנו

אין פה ספאם, אלא רק מידע רלוונטי בנושא תכני האתר.

קטגוריות